fbpx
Bel ons 085 3031 352 van ma – vr tussen 10:00 en 20:00 info@multichip.nl

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen die niet al ergens anders beantwoord zijn.

Alle veel gestelde vragen die niet al ergens anders beantwoord zijn

Waar vind ik de OBD II aansluiting in mijn auto?

De OBD2 aansluiting bevindt zich in de auto en zit vaak tussen het stuur en het gaspedaal. Bij sommige auto’s zit hij in de middenconsole. Kunt u hem niet vinden? Klik hier om te kijken waar de aansluiting voor uw auto zit.

Ik heb een nieuwe auto en wil de Multichip laten aanpassen kan dit?
Ja dat kan. De kosten voor het plaatsen van nieuwe firmware en compatible maken voor uw nieuwe auto Het bedrag van 82,95 incl. verzendkosten.

Stuur een email met uw vraag naar info@multichip.nl u ontvangt van ons een email met de stappen

Ik heb langer dan 1,5 jaar geleden een multichip gekocht. Nu heb ik een nieuwe auto?
Heeft u een oudere multichip gekocht voor 1-6-2020 dan dient deze ingeval van een nieuwe auto aangepast te worden. Het kan zijn dat de multichip bij een dealer al meerdere jaren op de plank ligt. De multichip bevat dan niet alle nieuwe protocollen. Onze firmware na 1-1-2021 bevat alle protocollen. Het aanpassen van de firmware / hardware kost 82,95 incl. verzendkosten. Wilt u de chip gebruiken voor uw nieuwe auto stuur dan een mail naar info@multichip.nl
Ik kan mijn auto niet vinden. Hoe nu verder?
De Multichip is er voor meer dan 25.000 verschillende auto’s. Voor alle auto’s vanaf bouwjaar 2000 t/m 2021 met een OBD2 aansluiting hebben wij een Multichip. Wij helpen u graag verder. Stuur ons een bericht via de contactpagina.
Ik vind op internet goedkopere OBD systemen. Hoe kan dat?
Op plaatsen als Ebay en Marktplaats vindt u gemakkelijk goedkopere obd ciptuning.  Veel van deze systemen doen helemaal niks. Ze kunnen de auto zelfs beschadigen doordat ze veel verder gaan dan alleen het gebruikmaken van de veilige marge.

Goedkoop is vaak duurkoop en dat is ook zo bij chiptuning. Wij krijgen regelmatig mensen aan de lijn die dachten goedkoper uit te zijn door zo’n chip van €89,- of €139,- aan te schaffen. ‘Daar bespaar ik toch mooi bijna €180,- mee uit’, is de gedachte.

Er zijn zelf systemen uit china (groen, rood, geel of blauwe dongels genaamd NITRO)  voor $5-10,-. Gelukkig begrijpen de meeste mensen dat je hier geen aandacht hoeft te besteden.

De multichip is een kwalitatief top product gemaakt in samenwerking met Nederlandse engineers. U betaalt voor de multichip iets meer, maar krijgt er Nederlandse kwaliteit voor terug. Niet voor niets wordt de multichip verkocht door meer dan 350 autobedrijven.

Kan ik de Multichip overzetten naar een andere auto?
U kunt de Multichip niet overzetten naar een andere auto tenzij u de multichip extra aangeschaft heeft. Wanneer u de normale Mutichip aangeschaft heeft, dan dient deze door onze technische dienst voorzien te worden van nieuwe firmware.
Kan ik de Multichip zelf plaatsen?
U kunt de Multichip multichip eenvoudig zelf plaatsen. localiseer uw obd2 poort en plaats de multichip op de obd2 aansluiting
Ik heb een Multichip van iemand overgenomen. Kan ik deze in mijn auto plaatsen?

Mocht u een multichip hebben overgenomen van iemand anders, dan is het belangrijk om te weten welk model u heeft overgenomen. Heeft u bijvoorbeeld een multichip van 2014, 2015, 2016 overgenomen (diesel of bezine variant) dan Kunt u deze alleen plaatsen in auto’s tot dat bouwjaar met hetzelfde protocol. Sowieso is het aan te raden om de chip te updaten, omdat de oudere multichips niet voorzien zijn van alle protocolen, daarbij komt vaak ook dat er een nieuwe chip gemonteerd dient te worden i.v.m. verouderig. Updaten en aanpassen kunt u regelen door hier te klikken.

 

Hoe werkt het ?

Alle vragen die over de werking gaan van de multichip.

Gaat mijn verbruik naar beneden met de multichip?
Ja! Naast meer rijplezier, vermindert het verbruik. Voorwaarde is wel dat uw rijgedrag hetzelfde blijft.

Het verbruik hangt samen met hoe u het gaspedaal hanteert. Hoe meer u het pedaal indrukt, hoe meer u verbruikt. De multichip verhoogt het koppel. Dus om eenzelfde snelheid te behalen, kunt u minder gas geven dan zonder de multichip. Hierdoor kan het verbruik tot wel 0,6l per 100 km naar beneden. Deze vermindering merkt u vooral wanneer u veel op de autosnelwegen rijdt.

Kan de multichip in een auto met roetfilter?
De multichip kan ook in een auto met roetfilter worden geinstalleerd. Een roetfilter is zelfreinigend bij lage toerental. De multichip verandert niet zoveel aan de toerentallen van uw motor. Deze zelfreiniging van uw roetfilter ondervindt geen hinder.
Merk ik het verschil direct nadat ik de multichip heb geplaatst?
Na ongeveer 150 – 200 km in totaal (dat hoeft dus niet in 1 keer) rijden met de multichip, wordt het verschil merkbaar. Deze eerste kilometers zijn nodig zodat de chip van de gegevens van uw auto kan leren.
Mijn auto moet naar de APK. Komt hij wel door de keuring?
De multichip zal niet de reden zijn van afkeur. Wil je het zekere voor het onzekere nemen?

Wij adviseren de multichip te verwijderen voordat uw auto een keuring ondergaat. Dit duurt enkele minuten. Er blijft geen spoor na in de oorspronkelijke module en de garage/dealer zal niet merken dat de chip aanwezig is geweest. Wanneer u de auto opgehaald heeft kunt u de multichip weer eenvoudig terugplaatsen.

Moeten mijn remmen worden aangepast als ik een multichip inbouw?
Nee, dat is niet noodzakelijk bij gebruik op de openbare weg. Er is een behoorlijke veiligheidsmarge ingebouwd door de fabrikant bij de keuze van het remsysteem voor een bepaald type auto. Meestal wordt onze multichip ook geplaatst om meer rijplezier aan de auto te beleven.
Wat betekent OBD?
De uitleg volgens wikipedia:

In de jaren 90 ontwikkelde de CARB emissieregels voor een 2e generatie On Board Diagnose, de OBD2 (OBD2 is gelijk aan de Europese regelgeving, EOBD). Alle personenwagens en lichte tot middelzware bedrijfswagens die in de VS werden verkocht moesten per 1-1-1996 aan de OBD2-standaard voldoen. Het “System Diagnose Committee” van de “Society of Automotive Engineers” (SAE), die reeds in 1987 was opgericht, kwam ten aanzien van de OBD2 met een lijst van SAE standaardaanbevelingen die door de industrie moesten worden overgenomen.

De OBD-II heeft een gestandaardiseerde hardware interface: de vrouwelijke 16-pin (2×8) J1962 connector. In tegenstelling tot de OBD-I connector, is de OBD-II connector in principe altijd bevestigd aan de bestuurderszijde van de passagiersstoel naast de middenconsole.

Wat is het verschil tussen een multichip en traditionele chiptuning?
Bij traditionele chiptuning wordt de originele software in het motormanagement vervangen door aangepaste software.Bij inbouw van een multichip blijft het originele motormanagement volledig intact.

Bij aanpassen van de software vervalt vaak de garantie en daarom is het voor bijvoorbeeld lease auto rijders ook niet toegestaan.

Wat merk ik nadat ik de multichip plaats in mijn auto?
De multichip optimaliseert uw auto. U krijgt meer trekkracht onderin, de auto wordt soepeler, krachtiger en de acceleratie wordt stukken beter. Wanneer u uw rijstijl hetzelfde houdt (lees: houdt uw rechtervoet in bedwang), dan verbruikt u ook minder brandstof.
Wat merk ik van de multichip in mijn auto?
Simpel gezegd optimaliseert de multichip uw auto. U krijgt meer trekkracht onderin, de auto wordt soepeler, krachtiger en de acceleratie wordt stukken beter.
Werkt de multichip ook met een automaat?
Ja! De multichips zijn ook te installeren in auto’s met een automatische transmissie of tiptronic-transmissie.
Worden veiligheidssystemen in mijn auto zoals ABS, ESP, etc. aangetast door een multichip?
Nee, de multichip heeft geen invloed op de veiliheidsystemen van uw auto.
Wat gebeurt er als mijn garage of dealer een diagnoseapparaat aansluit op de OBD II?
U kunt de Multichip tijdelijk verwijderen voor een bezoek aan de garage. Weghalen is simpel en er blijft geen spoor na in de oorspronkelijke module. De garage/dealer zal niet zien dat de multichip aanwezig is geweest. Nadat de auto weer terug is van de garage, plaats u de multichip weer net zo makkelijk terug (advies is om de multichip even te resetten ). Wilt u de Multichip niet altijd willen verwijderen, dan kunt u ervoor kiezen om een Splitterkabel te bestellen. Met een splitterkabel hangt de Multichip achter de bestaande obd II poort, hierdoor kan de auto worden uitgelezen , zonder dat de Multichip losgekoppeld hoeft te worden.
Ik heb langer dan 1,5 jaar geleden een multichip gekocht. Nu heb ik een nieuwe auto
Heeft u een oudere multichip gekocht voor 1-6-2020 dan dient deze ingeval van een nieuwe auto aangepast te worden. Het kan zijn dat de multichip bij een dealer al meerdere jaren op de plank ligt. De multichip bevat dan niet alle nieuwe protocollen. Onze firmware na 1-1-2021 bevat alle protocollen. Het aanpassen van de firmware / hardware kost 82,95 incl. verzendkosten. Wilt u de chip gebruiken voor uw nieuwe auto stuur dan een mail naar info@multichip.nl

Bestel uw Multichip vandaag.

En geniet morgen al van het rijgenot!

Vul uw kenteken in en klik op de groene knop bereken het extra vermogen, of zoek uw auto handmatig op via de oranje knop.


Klantenservice

Klantenservice telefonisch bereikbaar
maandag – vrijdag 10:00 – 20:00

Bel ons op +31(0)85 3031 352

Mail ons  info@multichip.nl

Postadres

Fritz langstrook 8
2726 VX Zoetermeer
technische afdeling alleen post adres geen bezoekadres

Multichip

pay
multichip_gezins_auto