fbpx
Bel ons 085 3031 352 van ma – vr tussen 10:00 en 20:00 info@multichip.nl

Veel gestelde vragen

Alle veel gestelde vragen die niet al ergens anders beantwoord zijn.

Alle veel gestelde vragen die niet al ergens anders beantwoord zijn

Waar vind ik de OBD II aansluiting in mijn auto?

De OBD2 aansluiting bevindt zich in de auto en zit vaak tussen het stuur en het gaspedaal. Bij sommige auto’s zit hij in de middenconsole. Kunt u hem niet vinden? Klik hier om te kijken waar de aansluiting voor uw auto zit.

Ik heb een nieuwe auto en wil de Multichip laten aanpassen kan dit?
Ja dat kan. De kosten voor het plaatsen van nieuwe firmware en compatible maken voor uw nieuwe auto Het bedrag van 82,95 incl. verzendkosten.

Stuur een email met uw vraag naar info@multichip.nl u ontvangt van ons een email met de stappen

Ik heb langer dan 1,5 jaar geleden een multichip gekocht. Nu heb ik een nieuwe auto?
Heeft u een oudere multichip gekocht voor 1-6-2020 dan dient deze ingeval van een nieuwe auto aangepast te worden. Het kan zijn dat de multichip bij een dealer al meerdere jaren op de plank ligt. De multichip bevat dan niet alle nieuwe protocollen. Onze firmware na 1-1-2021 bevat alle protocollen. Het aanpassen van de firmware / hardware kost 82,95 incl. verzendkosten. Wilt u de chip gebruiken voor uw nieuwe auto stuur dan een mail naar info@multichip.nl
Ik kan mijn auto niet vinden. Hoe nu verder?
De Multichip is er voor meer dan 25.000 verschillende auto’s. Voor alle auto’s vanaf bouwjaar 2000 t/m 2021 met een OBD2 aansluiting hebben wij een Multichip. Wij helpen u graag verder. Stuur ons een bericht via de contactpagina.
Ik vind op internet goedkopere OBD systemen. Hoe kan dat?
Op plaatsen als Ebay en Marktplaats vindt u gemakkelijk goedkopere obd ciptuning.  Veel van deze systemen doen helemaal niks. Ze kunnen de auto zelfs beschadigen doordat ze veel verder gaan dan alleen het gebruikmaken van de veilige marge.

Goedkoop is vaak duurkoop en dat is ook zo bij chiptuning. Wij krijgen regelmatig mensen aan de lijn die dachten goedkoper uit te zijn door zo’n chip van €89,- of €139,- aan te schaffen. ‘Daar bespaar ik toch mooi bijna €180,- mee uit’, is de gedachte.

Er zijn zelf systemen uit china (groen, rood, geel of blauwe dongels genaamd NITRO)  voor $5-10,-. Gelukkig begrijpen de meeste mensen dat je hier geen aandacht hoeft te besteden.

De multichip is een kwalitatief top product gemaakt in samenwerking met Nederlandse engineers. U betaalt voor de multichip iets meer, maar krijgt er Nederlandse kwaliteit voor terug. Niet voor niets wordt de multichip verkocht door meer dan 350 autobedrijven.

Kan ik de Multichip overzetten naar een andere auto?
U kunt de Multichip niet overzetten naar een andere auto tenzij u de multichip extra aangeschaft heeft. Wanneer u de normale Mutichip aangeschaft heeft, dan dient deze door onze technische dienst voorzien te worden van nieuwe firmware.
Kan ik de Multichip zelf plaatsen?
U kunt de Multichip multichip eenvoudig zelf plaatsen. localiseer uw obd2 poort en plaats de multichip op de obd2 aansluiting
Ik heb een Multichip van iemand overgenomen. Kan ik deze in mijn auto plaatsen?

Indien u een Multichip heeft overgenomen van iemand anders, is het belangrijk om te weten welk model u heeft ontvangen. Als u bijvoorbeeld een Multichip uit 2014, 2015 of 2016 heeft overgenomen (diesel of benzine variant), dan kan deze alleen worden geplaatst in auto’s van datzelfde bouwjaar met hetzelfde protocol. Het wordt sowieso aanbevolen om de chip te updaten, omdat oudere Multichips mogelijk niet alle protocollen ondersteunen. Daarnaast kan het nodig zijn om een nieuwe chip te laten installeren vanwege veroudering. Het updaten en aanpassen van de chip kunt u regelen door hier te klikken.

 

Hoe werkt het ?

Alle vragen die over de werking gaan van de multichip.

Gaat mijn verbruik naar beneden met de multichip?

Ja! Naast het bieden van meer rijplezier kan het gebruik van de Multichip ook het brandstofverbruik verminderen, op voorwaarde dat uw rijgedrag hetzelfde blijft.

Het brandstofverbruik is direct gerelateerd aan hoe u het gaspedaal bedient. Hoe dieper u het pedaal indrukt, hoe meer brandstof u verbruikt. De Multichip verhoogt het koppel, waardoor u bij dezelfde snelheid minder gas hoeft te geven dan zonder de Multichip. Hierdoor kan het brandstofverbruik met wel 0,6 liter per 100 km verminderen. Dit verschil zult u vooral merken wanneer u veel op snelwegen rijdt.

Kan de multichip in een auto met roetfilter?
De Multichip kan ook geïnstalleerd worden in een auto met een roetfilter. Een roetfilter reinigt zichzelf bij lage toerentallen. De Multichip heeft geen significante invloed op de toerentallen van uw motor, waardoor de zelfreiniging van uw roetfilter niet wordt belemmerd.
Merk ik het verschil direct nadat ik de multichip heb geplaatst?
Na het afleggen van ongeveer 150-200 km in totaal (dit hoeft niet in één keer te zijn), zult u het verschil merken met de Multichip. Deze eerste kilometers zijn nodig zodat de chip de gegevens van uw auto kan leren.
Mijn auto moet naar de APK. Komt hij wel door de keuring?

De Multichip zal geen reden zijn voor afkeuring. Wilt u echter het zekere voor het onzekere nemen?

Wij adviseren u om de Multichip te verwijderen voordat uw auto wordt gekeurd. Dit duurt slechts enkele minuten. Er zal geen spoor achterblijven in het oorspronkelijke module en de garage/dealer zal niet opmerken dat de chip aanwezig is geweest. Zodra u uw auto heeft opgehaald, kunt u de Multichip weer eenvoudig terugplaatsen.

Moeten mijn remmen worden aangepast als ik een multichip inbouw?
Nee, dat is niet noodzakelijk bij gebruik op de openbare weg. De fabrikant heeft een aanzienlijke veiligheidsmarge ingebouwd bij het selecteren van het remsysteem voor een specifiek automodel. Over het algemeen wordt onze Multichip ook geïnstalleerd om het rijplezier van de auto te vergroten.
Wat betekent OBD?

In de jaren 90 werden de emissieregels van de CARB ontwikkeld voor de 2e generatie On Board Diagnose, bekend als OBD2 (de Europese equivalent is EOBD). Vanaf 1 januari 1996 moesten alle personenauto’s en lichte tot middelzware bedrijfswagens die in de Verenigde Staten werden verkocht voldoen aan de OBD2-standaard. Het “System Diagnose Committee” van de “Society of Automotive Engineers” (SAE), opgericht in 1987, kwam met een lijst van SAE-standaardaanbevelingen die door de industrie moesten worden overgenomen met betrekking tot OBD2.

OBD-II heeft een gestandaardiseerde hardware-interface: de vrouwelijke 16-pins (2×8) J1962-connector. In tegenstelling tot de OBD-I-connector is de OBD-II-connector doorgaans altijd aan de bestuurderszijde van de passagiersstoel bevestigd, naast de middenconsole.

Wat is het verschil tussen een multichip en traditionele chiptuning?

Bij traditionele chiptuning wordt de originele software in het motormanagement vervangen door aangepaste software. Daarentegen blijft het originele motormanagement volledig intact bij de installatie van een multichip.

Bij het aanpassen van de software komt vaak de garantie te vervallen, en daarom is het bijvoorbeeld ook niet toegestaan voor leaseauto-rijders.

Wat merk ik nadat ik de multichip plaats in mijn auto?
De Multichip optimaliseert uw auto. U ervaart meer trekkracht bij lagere toerentallen, de auto wordt soepeler, krachtiger en de acceleratie verbetert aanzienlijk. Als u uw rijstijl onveranderd houdt (dat wil zeggen, uw rechtervoet onder controle houdt), zult u ook minder brandstof verbruiken.
Wat merk ik van de multichip in mijn auto?
Simpel gezegd optimaliseert de multichip uw auto. U krijgt meer trekkracht onderin, de auto wordt soepeler, krachtiger en de acceleratie wordt stukken beter.
Werkt de multichip ook met een automaat?
Ja! De Multichips kunnen ook worden geïnstalleerd in auto’s met een automatische transmissie of tiptronic-transmissie.
Worden veiligheidssystemen in mijn auto zoals ABS, ESP, etc. aangetast door een multichip?

Nee, de Multichip heeft geen invloed op de veiligheidssystemen van uw auto.

Wat gebeurt er als mijn garage of dealer een diagnoseapparaat aansluit op de OBD II?
U kunt de Multichip tijdelijk verwijderen voor een bezoek aan de garage. Het verwijderen is eenvoudig en er blijft geen spoor achter op de oorspronkelijke module. De garage of dealer zal niet zien dat de Multichip aanwezig is geweest. Nadat de auto weer terug is van de garage, plaatst u de Multichip net zo gemakkelijk terug (het advies is om de Multichip even te resetten). Als u de Multichip niet altijd wilt verwijderen, kunt u ervoor kiezen om een Splitterkabelte bestellen. Met een splitterkabel wordt de Multichip achter de bestaande OBD II-poort geplaatst, zodat de auto kan worden uitgelezen zonder dat de Multichip losgekoppeld hoeft te worden.
Ik heb langer dan 1,5 jaar geleden een multichip gekocht. Nu heb ik een nieuwe auto
Indien u vóór 1 juni 2020 een oudere Multichip heeft gekocht en u wilt deze gebruiken voor een nieuwe auto, dan moet deze aangepast worden. Het kan voorkomen dat de Multichip al meerdere jaren bij een dealer op de plank heeft gelegen en daarom niet over alle nieuwe protocollen beschikt. Onze firmware na 1 januari 2021 bevat wel alle benodigde protocollen. Het aanpassen van de firmware/hardware kost €82,95 inclusief verzendkosten. Als u de chip wilt gebruiken voor uw nieuwe auto, stuur dan een e-mail naar info@multichip.nl.

Bestel uw Multichip vandaag.

En geniet morgen al van het rijgenot!

Vul uw kenteken in en klik op de groene knop bereken het extra vermogen, of zoek uw auto handmatig op via de oranje knop.


Klantenservice

Klantenservice telefonisch bereikbaar
maandag – vrijdag 10:00 – 20:00

Bel ons op +31(0)85 3031 352

Mail ons  info@multichip.nl

Postadres

Fritz langstrook 8
2726 VX Zoetermeer
technische afdeling alleen post adres geen bezoekadres

Multichip

pay
multichip_gezins_auto